Selecteer een pagina

Bekende bestemmingen in Sint Petersburg

 

Hermitage

Peter en Paulusvesting

Isaak kathedraal

Kerk van de Verlosser “Op het bloed”

Smolny kathedraal

Fabergè museum

Rondvaart

Catharinapaleis met tuin

Peterhof met fonteinen en tuin

 

Het Echte Rusland

Hierboven staan de bekende bestemmingen in Sint Petersburg. Maar er is zoveel meer. Wij noemen dit het Echte Rusland. Onze gidsen kennen veel van deze plekken. U maakt kennis met het Rusland, zoals het lange tijd geweest is. Voor de meeste bestemmingen geldt:

Wij kunnen het arrangement volledig verzorgen.

U krijgt vooraf een duidelijke opgave van tijd en kosten

Bij voorstellingen en dergelijke is het noodzakelijk ruim op tijd te reserveren, vanwege de populariteit en de grote belangstelling

Wij noemen enkele mogelijkheden:

 

Het Repin Museum

Op zo’n 40 km van Sint Petersburg ligt het Repin museum. Het is het voormalige woonhuis van de Russische schilder Ilya Repin. Hij is geboren in 1844 en overleden in 1930. Vanaf 1894 was hij professor van de Academie van de fijne Kunsten in Sint Petersburg. Hij was meester van het Russisch realisme. De belangrijkste schilderijen van hem hangen in het Russisch museum. Hij maakte het beste portret van de laatste tsaar Nicolaas II. En hij schilderde van 1901-1903 zijn bekendste schilderij: de stadsdoema: 60 portretten van de leden van de stadsdoema.

De naam van zijn huis in Repino is: Penati. Dat betekent : oude Griekse god verantwoordelijk voor de bescherming van het huis en de familie. Hij heeft daar dertig jaar gewoond. Vanaf 1918 werd het gebied Kuokkala afgescheiden van Rusland en Fins gebied. Stalin vaardigt in 1926 een speciaal decreet uit, dat Repin zonder problemen naar Rusland kon komen en terug, maar hij was bang om terug te gaan naar de Sovjet Unie en bleef in Finland.

In1930 overleed hij in zijn huis. Na de oorlog met Finland in 1941 is het gebied weer Russisch geworden. Het huis werd in de Tweede Wereldoorlog totaal verwoest. De schilderijern en documenten waren op tijd naar Finland gebracht. In 1962 werd het museum in het gerestaureerde huis geopend. Het huis is gebouwd in de Noors Russische stijl. We kunnen er het graf van Repin bekijken, een groot aantal  van zijn schilderijen, Zijn eigen bron.En vanaf dat punt de Finse Golf.

Gerestaureerd Grafmonument “Vriezenveen”. Dit is het familiegraf van de familie Engberts. Een van de nazaten van de Vriezenveners die zich hier vestigden met handel in textiel.

Voorafgaand aan het bezoek aan dit grafmonument kunt u de expositie bezichtigen in de voormalige Nederlandse Kerk in Sint Petersburg (Nevski prospekt 20). Hier vindt u foto’s, documentatie en archiefmateriaal over drie eeuwen Rusluie in deze stad. De Rusluie kwamen uit Vriezenveen en vestigden zich meer dan drie eeuwen geleden in Sint Petersburg. Op afspraak.

Voel jezelf Russisch

In één avond kennismaken met historische en culturele Russische tradities. Dat kan bij de show: “Voel jezelf Russisch”, in het Yousupov theater.Tijdens het bezoek aan de show worden er hapjes en champagne geserveerd.

Finse Golf.

Bezoek de Finse Golf in zomer en winter. In voorjaar en zomer en herfst kunt u naar de Finse Golf om er te wandelen, te zwemmen en te zonnebaden. ’s winters kunt u er wandelen over het bevroren wateroppervlak en kijken naar het ijsvissen: gat in het ijs boren, aas aan een haak en vissen vangen.

Bezoek aan het Fabergé museum.

Het Fabergé Museum werd opgericht om het cultureel erfgoed van Rusland te behouden, te bestuderen en te bevorderen. De museumcollectie bevat de grootste collectie van werken van Carl Fabergé ter wereld, waaronder negen van de beroemde keizerlijke Paaseieren, die niet alleen als de beste meesterwerken van sieraden worden beschouwd, maar ook als unieke historische objecten.
Daarnaast bezit het Museum ongeveer 4000 werken van andere juweliers uit de late 19de en vroeg 20e eeuw. Het museum bevindt zich in het Shuvalovpaleis aan de Fontanka rivier dat een van de mooiste paleizen van Sint-Petersburg is.

Uitstapje naar Russische buitenverblijven (Datsja).

Bezoek aan een terrein waar zich duizenden datsja’s bevinden. Russen uit Sint Petersburg hebben hier hun buitenverblijven. We maken een wandeling over het terrein, bezoeken de lokale markt en lunchen in de datsja van de gids. Waarschuwing: het buitentoilet is primitief. Een ruimte, met daarin een zit met een gat. Geen spoelwater dus, Wel toiletpapier.

Bezoek aan Russische Markt.

 

Bezoek aan het religieuze eiland Valaam in het Ladago meer.

Tweedaagse  trip naar de steden Novgorod (een voormalige Hanzestad) en Staraya Russa

Bezoek aan de Galery of the modern art “Erarta”.

(tour met begeleiding)
www.erarta.com

Bezoek aan de Russische Banja